= =
<><><><><> <><><><><>

Op 13 februari 2020 (World Radio day) organiseert VIA (Belgische Vereniging van de Audiovisuele Media) het evenement “SONIQ, The Audio Celebration”.
Tijdens dit evenement komen topsprekers aan het woord over de kracht van geluid voor merken en zal een ‘Soniq Award’ uitgereikt worden.

WENST U ERBIJ TE ZIJN OP 13/2 ? Klik hier voor info

De SONIQ AWARD bekroont merken die zich onderscheiden qua sonic branding

Deze wedstrijd wil aandacht geven aan het gebruik van geluid om een merk te definiëren of om zijn kernwaarden te communiceren.

Een unieke audio-identiteit helpt de consument om een merk op verschillende touchpoints te herkennen en beter te begrijpen. Dat kan gebeuren via een “sonic logo” maar evenzeer via een “soundscape” die een herkenningsbasis vormt voor alle auditieve communicatie. Het gaat dus over geluid als “driver” voor het merk

Merken kunnen hun Sonic branding insturen tot 16 januari, waarna een expertenjury de kandidaten zal screenen en een winnaar zal selecteren.

De voorwaarden om mee te dingen voor deze award zijn:

  • de sonic branding moet in 2019 op meerdere touchpoints gebruikt zijn
  • de sonic branding werd in 2019 gebruikt op ten minste 1 Belgische nationale radiozender (Noord of Zuid)

Zowel een adverteerder, een creatief agentschap of een productiehuis kunnen een dossier indienen. De adverteerder dient in alle gevallen bekend te zijn en zijn/haar akkoord te geven om deel te nemen.

Bij het beoordelen van de cases zijn de volgende criteria van tel : het idee (40%), de executie (40%) en de resultaten (20%).

Het indienen van cases voor deze eerste editie is gratis. Noteer dat alleen cases die op tijd een volledig dossier indienen in aanmerking komen.

De SONIQ AWARD 2020 winnaar zal worden onthuld op 13 februari op het event SONIQ – THE AUDIO CELEBRATION. De indiener van de case gaat bovendien naar huis met een inschrijving én aanwezigheid op de ISA 2020 op 17 september in Hamburg (International Sound Awards) in de category Corporate Communications /Audio Branding.

Timing :

  • De deadline voor het indienen van een dossier is donderdag 16 januari 2020 om middernacht.
  • De jurering zal gebeuren in de loop van januari.
  • De winnaar wordt op 13 februari 2020 bekendgemaakt.

 

SoniqAward_Inschrijvingsformulier

SoniqAward_Wedstrijd_Reglement

De prijs zal uitgereikt worden op 13 februari

Ik wil erbij zijn